maandag 7 oktober 2013

Helden, dat zijn het!

Hey iedereen, het heeft even op zich laten wachten maar met al die heldendaden was het dan ook moeilijk om tijd te vinden, te druk met mensen te redden! :-)

Maandag gingen we van start om te weten te komen waar we bang voor zijn.Kikker was ook bang, bang van allerlei dingen...Het was avond en Kikker was bang.

Overal hoorde hij vreemde geluiden. En bij Eend thuis was het ook al niet pluis.

Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen.
Die was voor niets bang...


Daarna konden we kikker die bang was schilderen. de kleuters gaven hem de mooiste kleuren om hem van zijn angsten af te helpen.
Op dinsdag kwamen ze nog een bang mannetje tegen, alhoewel die niet echt veel schrik had om alleen in een donker bos een draak tegen te komen...


Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (tegen wie hij niets durft te zeggen), voor de straat opgaan in zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed). Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt.


Het was tijd voor onze helden om zelf in actie te komen. Daar hoort natuurlijk een cape bij! Die werden dus ook geknutseld. Met prachtige resultaten die jullie zelf thuis hebben kunnen bewonderen.

Op woensdag kwam Kikker nog eens in een verhaal voor. Maar deze keer was hij de held van het bos.


Het had al dagen geregend. De rivier was buiten zijn oevers getreden. Kikker, Varkentje en Eend logeren bij Haas, want het huis van Haas was het enige huis dat nog droog stond. Toen raakte het eten op. Kikker kon het beste zwemmen en hij besloot hulp te halen, ondanks de gevaarlijke stroming...

En om te transformeren naar een superheld werd er ook een masker gemaakt. Alhoewel dat het uitprikken van de ogen een hele klus was... Pffff


Tussendoor leerden we ook nog een versje, speciaal gemaakt voor superhelden:
Ik kan vliegen
ik kan springen
ik kan 1000 andere dingen
Spierbal hier, spierbal daar
Mouw omhoog en trainen maar
Beresterk en razendsnel
1 tel en ik ben er wel
Heb ik dat nog niet verteld?
IK BEN EEN SUPERHELD!Op donderdag waren er nog niet genoeg heldendaden verricht dus moesten we vlug aan de slag. Er werd een gesprek gevoerd over de helden die de kinderen hadden meegebracht. Ook mama's en papa's werden held verklaard want die zorgden goed voor de kleine superhelden.

Bang? Nee, natuurlijk niet! Echte superhelden durven zelfs de tanden van krokodil te trekken.
En in de namiddag werd er aan krachttraining gedaan. De superheldenveldloop van de Sint-Vincentschool!


En dan natuurlijk de finale: op vrijdag werden er lekkere mega-mini pizza's gebakken en schminkte juf Jolien er heldhaftig op los. 

Klaar om de volgende week er weer eens in te vliegen met het thema:

HERFST!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten