zaterdag 21 september 2013

Stopperdestopperdestop: stop-project!

Hallo allemaal, deze week was het stop-project. Dit is eigenlijk een methode waarbij de basis wordt gelegd voor probleemoplossend denken. Hierbij wordt Wiebel geïntroduceerd die een probleem heeft en stap voor stap een oplossing vindt.


Maandag begonnen we met het verhaal van Wiebel die een taart bakt voor zijn vriendin Floortje. Helaas mislukt dit plan en moet Wiebel iets anders bedenken. Van de 3 oplossingen die hij bedenkt kiest hij het meest haalbare: een kroon maken! Floor zal daar wel blij mee zijn!


Nadien schilderden we een grote Wiebel die héééél stil was. Je zal deze tekening als pictogram wel hier en daar zien verschijnen.


Dinsdag zongen we het stop-liedje:

Stop! hou daarmee op!

Stop, hou daar nu mee op.
Het is gedaan met dit te doen.


We schilderden ook een reuzegroot stopbord (met onze handen, hihi!).


Woensdag luisterden we naar het verhaal "Sorry" over Konijn en Beer.


En werd er natuurlijk hevig gesport met meester Christophe.Donderdag vertelden we het verhaal "een trompet voor Olifant", konden die even ruzie maken zeg! Gelukkig liep het goed af.

Ook Juf Wendy kwam even op bezoek. Ze maakte met ons enkele leuke puzzels.Met al die ruzie tussen olifant en kikker was het tijd om onze gevoelens is even op een rijtje te zetten met een gevoelsmeter.

Vrijdag gingen we naar toneel "Kijk eens wat ik kan" in Sint-Calasanz. We keken en luisterden naar het verhaal van Jules die allerlei schoenen aandeed en bij elk paar schoenen ook een leuke activiteit had. Jules sprong, danste en huppelde en onze kleuters mochten met hem meedoen.


En toen was Jules natuurlijk moe en was het tijd om een dutje te doen. Hopelijk doet iedereen ook een goed dutje dit weekend om uitgeslapen maandag te beginnen met het thema "HELDEN".

We vliegen erin! Tada!

2 opmerkingen: