dinsdag 8 oktober 2013

Heerlijke herfst!

Ha! Heerlijk toch: die knusse avonden, die zachte kleuren, die herfstgeuren... Tijd om een stukje naar de klas te brengen dachten we zo.

Daarom staken we op maandag van wal met een echte herfstwandeling. (voor superhelden een makkie natuurlijk!)Er waren ook mooie paddenstoelen te bewonderen
Een bezoekje aan de speeltuin mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
 In de namiddag mochten we ons superhelden-versje nog eens brengen op het muzisch uurtje. de kinderen van de andere klassen mochten kijken. Wij hebben er zelf ook veel leuke dingen gezien van de andere klassen.Op dinsdag luisterden we naar het verhaal van beertje Bruin en de herfst en bewonderden we ons herfstmateriaal dat we de dag voordien hadden geraapt. Wilde kastanjes, tamme kastanjes, eikels beukenootjes, schors van de bomen, mos en vééééél bladeren hadden we meegebracht.
En aangezien we nogal weinig wilde kastanjes hadden, gingen we die toch gewoon even in onze tuin halen. Supergemakkelijk!Woensdag konden we even uitrusten want dan was het pedagogische studiedag. Maar op donderdag zongen we al terug een vrolijk lied van de herfst:


En Jules kwam ook langs om zijn verhaal te vertellen.


Jules gaat met opa wandelen in het bos. En hond mag ook mee. Er hangen donkere wolken in de lucht. Zou het gaan regenen?

En we maakten ook mooie herfstbomen met natuurlijk niet zoveel blaadjes meer aan. Die vallen in de herfst op de grond.We moesten hier natuurlijk op vrijdag nog een beetje aan verder werken.


Zo, op naar de volgende week. Nog veel geritsel in het bos en niet alleen van de wind. Ik ben eens benieuwd wat we nog gaan tegenkomen deze herfst. Komt dat zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten