vrijdag 11 oktober 2013

Herfst: zoveel te zien.

We begonnen er meteen aan: met griezelige spinnen dan nog wel! Dan past dit verhaal er natuurlijk in!


Het is feest in het schuurtje van boer Sander.  Boven op zolder, bij de familie Webster, zijn vannacht vier kleine spinnetjes geboren.  Ze groeien op en mogen voor het eerst naar de spinnenschool.  Ragje wil dolgraag haar eigen web leren spinnen maar het wil maar niet lukken.  Ze slaagt er niet in om een behoorlijk web te maken.  Uiteindelijk wordt ze (school)-ziek en mag ze bij oma gaan logeren.  Daar blijkt dat opa vroeger hetzelfde probleem had. En dan is de oplossing verrassend eenvoudig!

Dan gingen we op zoek naar echte spinnen. Omdat we helden zijn hebben we natuurlijk geen greintje schrik! gewapend met enkele potjes trokken we ten strijde.
Op dinsdag kwam er een spin voorbij die het veel te druk had om in de klas te blijven.Op een vroege ochtend begint een spin met het weven van een web. De dieren van de boerderij komen één voor één eens kijken om haar wat afleiding te bezorgen. Maar de spin heeft het te druk met het weven van haar web…

En er werden ook spinnen gemaakt. Nog nooit zoveel spinnen in een klas gezien. En weg waren de vliegen!

Elke spin kreeg ook zijn eigen spinnenweb.
Op woensdag maakten we met ecoline en een wattenstaafje mooie herfstbladeren die we in de boom hingen of op de grond legden.Het was dan ook fruitdag en we werden verwend met een lekkere peer! Dankjewel aan de schilouders voor die zoete traktatie!

We hadden ook nog even tijd voor een versje over spinnen:

Er was eens een spinnetje
Die had een vriendinnetje
Ze kropen naar hier
Ze kropen naar daar
Toen kropen ze weg
En ik weet niet waar...


Op donderdag gingen we eens kijken welke paddenstoelen er zoal om en rond de school groeiden. We proefden ook nog van heerlijke champignons en zongen een redelijk bekend liedje over een rode paddenstoel met witte stippen...


We sloten de week af met een reuze herfstboom en een superleuke sportles bij meester Chocotoff, euh Christophe natuurlijk!En nu op naar de volgende week waar we de grootouders eens extra in de verf gaan zetten! Tada!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten