zondag 4 oktober 2015

Stoere ridders en elegante prinsessenHallo iedereen, de afgelopen weken werd onze klas ingenomen door ridders en prinsessen. Die moesten natuurlijk ook ergens wonen en daarom begonnen we met een kasteel te bouwen. Dat moest er ook echt uitzien als een kasteel dus begonnen we aan de schilderwerken.


Een goeie ridder moet natuurlijk een stevige helm hebben!


En een prinses een mooie hoed!


Na voor een woonst en kledij gezorgd te hebben was de decoratie aan de beurt, Vlaggen voor aan het kasteel.We zongen ook een liedje over ridders:

Een stoere ridder met een zwaard
Een mooi prinsesje op een paard
Dag meneer, dag mevrouw
Mag ik deze dans van jou?


En als we iemand ten dans vragen moeten we ook een dansje kennen natuurlijk. Samen met de kleuters van juf Jolien en juf Willeke oefenden we onze danspasjes...
En we mochten onze danskwaliteiten ook aan de hele school laten zien!
We keken ook nog naar een leuke film van kleine Anna en lange oom op de zolder van d'oude pastorie!
Elke ridder of prinses heeft vroeg of laat ook een eigen kasteel nodig, dus maakten we dat even.


En een draak hoort daar natuurlijk ook bij!

Op woensdag 30 september kregen de kleuters bezoek in de turnzaal van 2 'oranje' juffen. Juf Kristel en juf Marianne kwamen een initiatieles geven voor de handbalclub OLSE Merksem.
Al spelend werd de balvaardigheid van de kleuters beproefd. Onze oudste EN jongste (!) kleuters waren enthousiast aan het mee sporten. Beide juffen vonden dat we supertoffe kinderen op school hebben! Handbalclub OLSE Merksem is gestart met een bewegingsschool voor kleuters in functie van vooral balvaardigheid. Je kan al meedoen vanaf 2,5 jaar. Bekijk even de flyer of vraag meer info aan meester Christophe indien je interesse zou hebben.


Maar dat was het niet alleen van sporten: donderdag deden we ook mee aan de schooljogging! We liepen wel 66 rondjes! Super!!!!!!


en we sloten af met een groot ridderfeest. Zo konden we terug naar ons eigen kasteel thuis vertrekken. Juf Jolien en Juf Willeke zorgden ervoor dat we er als stoere ridder en prinsessen uitzagen!Zo dat was het weer! 

Maandag gaan we op herfstwandeling, hopelijk wordt het even mooi weer als afgelopen week! Doe je stapschoenen al maar aan en tot volgende week!!


Dikke knuffel!

Groeten van meester Koen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten