zondag 26 januari 2014

Licht en donker

Nog niet gewapend met een nieuw fototoestel maar van alle middelen gebruik makend hier een kort overzichtje van het thema "licht en donker"

Onze klas werd eerst helemaal donker gemaakt en elke dag werd het een beetje lichter!


We maakten ook nog een tekening met fluo-stiften. Lekker gezellig.
Een kaarsje bij het verhaal vertellen maakt het supergezellig!


Het boek “Licht uit” is het verhaal van Robbe de bosuil. Hij leeft s’nachts en slaapt overdag. Robbe is bang voor licht. Hij heeft het zelfs nog nooit gezien. Als hij Emma de eekhoorn en Tibo de egel ontmoet, verandert dat. Emma en Tibo hebben allerlei ideetjes om Robbe van zijn angst voor licht af te helpen.


Jules droeg natuurlijk ook zijn steentje bij aan deze week. Hij trok zijn vrolijke streepjespyama aan!


Ook kleine beer moest gaan slapen, al had dat wel wat voeten in de aarde...


Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee en uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer. 


Ook werd er nog een maan en een ster uitgeprikt, een tekening gemaakt van felle kleuren en dan met zwarte verf overschilderd waarna de kleuters een tekening mochten uitkrassen, met wascos getekend en dan overschilderd met waterverf, een spel gespeeld met de maan en de sterren, enz...

Nog een verhaal deze week: Als Mol op een nacht uit zijn molshoop kruipt, ziet hij voor het eerst de maan.
”Grote-grondgravers-nog-aan-toe!”, roept hij… “Die mooie glinsterende bal wil ik hebben.”
Hij onderneemt verwoede pogingen om de maan te pakken, maar wekt daardoor telkens een van zijn vrienden: Konijn, Egel en Eekhoorn. Zij willen hem van het idee afbrengen (“Dat lukt je nooit. De maan lijkt dichtbij maar ze is heel ver weg.”) maar Mol houdt moedig vol. Tot hij zelf, op een heel verrassende wijze (die te mooi is om hier te verklappen), ontdekt dat de maan prachtig is, “maar wel heel ver weg!”

Ook luisterden we naar een schimmenspel over een dikke bij die veel te veel honing had gegeten. Gelukkig waren er nog de vuurvliegjes en de kikker die hem wilde helpen terug naar zijn korf te geraken.

Juf Jolien deelde ook nog een leuk TIK-TAK moment met ons. 
We startten de laatste dag van ons thema met een Fluofuif in de sportzaal. Lekker donker is leuk maar soms een beetje griezelig.
Miss en Mister Fluo werden verkozen.


Toen was het tijd om ons klaar te maken voor...

En toen waren we klaar voor het pyamafeestje!


Eerst enkele leuke spelletjes op ons feestje. Een feestje kan natuurlijk niet zonder een dansje!"Mag ik er ook eentje?" "Tuurlijk!" Samen delen, samen spelen in de praktijk.


We sloten de week af met nog een verhaal van het zandkasteel: "gezelligheid".
Muisstil wat het in de klas. Iedereen was moe van het feest, denk ik.Op naar de volgende week waar we alles uit de doeken doen rond "Vormen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten